İnfak

Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek verirler, can verirsen sana da can bahşederler


Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek verirler. Hak uğruna can verirsen sana da can bahşederler. Kim. Allah’a güzel bir borç verirse. Allah ona kat fazlasını verir. Sen. Allah’a ne verirsen. Allah sana kat verir. 700 katını verir. 1700 katını verir. 7.000 katını verir. 7 milyon. Ne verirsen sen, ne ekersen onu bişeceksin. Ateş ekersen kor bişeceksin. Rüzgar ekersen fırtına bişeceksin. İyilik ekersen bire 700 veriyor. En az 1e 700. Bir iyilik yaptın. Cenâb-ı. Hak 700 veriyor sana. Bir kimse bir lokma verdin sana 700 lokma veriyor. Sen birinin cebine 1.000 L koydun sana 700 veriyor. Şek şüphe yok bundan. Hani gelmiş. Hz. Ali efendimize. Hzreti. Fatımatu. Zehra annemiz tabiri caizse hani aş eriyor. Demiş ki nar canım istedi. Hz. Ali.

efendimiz de para yok. Gitmiş bir tanecik nar almış. Gelmiş evden içeri girmiş. Kapıya birisi vurmuş çıkmış demiş lillah. Adam ver. Hiçbir yok evden. O aldığı nardan başka bir yok. Narı vermiş ona. Hz. Fatıma annemiz bakmış hani canın nar istemişti. Hani onları da verdi. Niye verdin? Neden verdin? Nasıl verirsin? Ben senden nar istediydim. Sen bana getirdiğin narı kimlere verdin? Böyle bir yok. Sessiz. Hz. Fatma annemiz oturmuşlar. Öyle dururlarken kapıyı çalmış birisi. Hz. Ali efendimiz açmış bir bakmış birisi nar getirmiş bakmış tane. Bunun birisi nerede demiş. Sahabe demiş ki, “Ya. Ali nereden anladın? Bir tanesini kendime aldıydım.” Demiş ki, “Allah biri 10 verir en az” demiş. Biri 10 veririm. O yüzden demiş birisi nerede diye. O yüzden.

sordum. Demiş, “Kendimi al dedim. Bakın o kadar emin. Allah en az biri 10 verir dedim” diyor. Birisi nerede diyor? Allah ben onu daha da arttırayım. Allah bire sayısız verir. En az bire 10 bire 700 verir. Daha fazlasını verir. Allah. Allah’la kim yarışacak o zaman? Öyle olunca sen. Allah’a güzel bir borç verirsen. Allah ona kat fazlasını verir. Çünkü ayet-i kerimede. Bakara ayet 245. O yüzden aldım onu. Burada diyor ki ayet-i kerimede kat fazlasını verir. Kat fazlasını verir deyince orada biri 10 bire 700 yok bu aye-ti kerimede. Kat. Benim gözüm doymaz çünkü. Ben doyumsuz bir insanım ya. Biri 11e 700 sayılacak bir yok. Kat versin cümlemize. >> Amin. >> Sayısız versin. >> Amin. >> Onun hazinesinin altı.

Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek Hakkında

yok, üstü yok, yok, sağı yok, solu yok. Sonsuz hazineye sahip. O yüzden kat sayısız versin inşallah. >> Amin. >> Bütün kardeşlerimize inşallah. Amin. >> O yüzden hani şeytan cömert insanın önünü karanlık gösterir. İflas edeceksin, kaybedeceksin. Hani bir de etrafındaki yardakçıları da çoktur. Sen çoluğunun çocuğunun rızkını veriyorsun. Ya otur dünyana. Çoluk çocuk aç mı değil. Elleme bir sadaka etsin. Bir tasadduk etsin ya. Çoluğunun çocuğunun da başına gelecek olan musibetlerden kurtulsun. Yapma. Cömertliğin önüne geçme. Doğru cömertliğin önüne geçme. Doğru cömertlik. Doğru cömertlik ne? O kimse. Allah yoluna harcıyor. Allah yolunda olanlara harcıyor. Bu önemli. Şimdi o öyle olunca onu. Cenâb-ı. Hak kat verecek. 1e 11e 700 normal. Evet. O aşağısı canım kardeşim kat versin. Sayısız. Onun hazinesinde.

bol. O yüzden. Allah muhafaza eylesin. Sen ne verirsen muhakkak kat. Cenâb-ı. Hak sana fazlasını verecek. Bunu böyle karşılık bekleyerekten bir yapmayın. Ama bu ucuz hesap olur. Sen. Allah için ver. Verdiğini de. Ahmed’e, Mehmet’e veriyorum diye düşünme. Bak. Allah’a diyor, “Kim güzel borç verirse sen fakir fukara olarak görme. Allah’a verdiğini düşün. Allah yolunda harca.” Allah’a harcıyorsun. Başka bir şeye değil. Allah yolunda koşanlara veriyorsun. Başkasına değil. Cenâb-ı. Hak sana ne yapacak? Kat verecek. Kimisi de para vermek şart değil ya burada nefsinden geçiyor. Nefsinden geçene de. Cenâb-ı. Hak sonsuz nimet veriyor. Ona da onun da manevi hallerini değiştiriyor. Cenâb-ı. Hak ona da katından ona rahmet ediyor, lütfediyor, ikram ediyor. Bu manada hani nefsini feda edene de. Cenâb-ı. Hak.

aşkullah’ı nasip ediyor. Nefsini feda edene cemalullah nasip ediyor. Hele o kimse hem madden cömert, hem manen böyle yol yürüyorsa, hem madden harcıyorsa hem de nefsiyle mücadele ediyorsa o kimse o normalde daha verirken karşısında. Cenabı. Hakk’ın elini görür. Kendi elini değil. Verenin de kendi eli değil. Onun eli olduğunu görür. Alanın da karşıdaki kimse değil. Onun elinin olduğunu görür. Bu muhteşem bir zirvedir. Benimle verir, benimle tutar halidir bu. O yüzden bir yaparken. Allah için yapmak, Allah için vermek, Allah için sohbet etmek, Allah için evini zikrullah’a açmak, Allah için zikre gitmek, Allah’ı. Allah olduğu için zikretmek. Buradaki o niyeti temiz tutmak. Niyeti temiz tutmak ve o temiz niyetle her şeyini. Allah için yapmak. O zaman en aşağısı cennettir.

Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek Sohbeti

Onun aşık için o cemalullah’a gözünü dikmiştir. O yüzden sen. Allah yolunda. Allah için koşarsan senin nefesleneceğin yer cemalullah’tır. Senin kalbinin, kalbinin durduğu yer aşkullah olur. Aşk senin kalbinde nefes alır. Aşk senin kalbinde hayat bulur. Aşk senin kalbinde ağaç olur yürür. Aşk senin kalbinde sonsuz nimetlerle nimetlerini döker. İşte o zaman senin kalbinde manevi bir tuğba ağacı olur ve sen o tuğba ağacının meyvelarıyla nimetlenirsin. Sadece sen mi? Hayır. Senin etrafında, senin gibi düşünenler de senin kalbinde o tuğba ağacının manevi meyvelerını yer. Sen. Allah için ol. Sen. Allah için. Allah’ı zikret. Sen sohbete. Allah için gel. Zikrullah’a. Allah için gel. Sohbeti. Allah için dinle. Zikrullah’ı. Allah için yap. Hayatını. Allah içine ada. Cenâb-ı. Hak sana sonsuz maddi manevi.

nimetlerini verecektir. Nimet için de yapma. Nimete erişmek için de yapma. Sadece salt. Allah için yap. Rabbim bizi onlardan eylesin.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Hak uğruna ekmek verirsen sana ekmek sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.