Şeyh ile görüşme adabı konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Şeyh ile görüşme adabı hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Şeyh ile görüşme adabı Hakkında
Şimdi. Şeyh burada oturuyor diyelim ona gelecek ya ona. Normalde bir söyleyecek bir konuşacak boynunu büktü. Ondan sonra bir adım attı sol ayağına baş parmağının altına getirdi bir adım daha attı sol ayağını gene baş parmağının altına getirdi bir adım daha attı sol ayağına yine baş parmağının altına gitti eğildi elini öpmek için çok özür dilerim. Şeyh. Efendi orada oturuyor değil mi oturuyor orada sen sırasına geldi görüşeceksin değil mi bu yok. Nereden çıkardınız bunu isterse. Şeyh. Efendi yerde oturuyoruz. Sen mesafenin ayarla 3 adımda gel sonra sağ dizini çök elini öpeceğim diyorsan elini öp görüşecekse otur yavrum dedi oturdun hemen ayağını aldın altına oturdun öbür türlü sadece üzerinde sol ayağın kalkık. Arkadakiler anlıyor musunuz görüyorsunuz da değil mi. Evet.
Şeyh ile görüşme adabı Sohbeti
sol diz kalkık. Sayan. Çökük geldin elini öpeceksin ve hatta bir soracağım. Bir soracaktım otur sor. Tamam oturdu emekleyerekten şeyhin önüne gidilmez sürünerekten şeyhin önüne gidilmez şeyhe üç adım yapılır dergahta tekkede sohbet yerinde şeytan başka hiç kimse üç adım yapılmaz halifeye de yapılmaz 3 adım ne zaman. Şeyh oldu o zaman 3 adımı hak eder bu ama hangi olursa olsun gittiniz bir şeyhin yanına değil mi üç adım yapacaksınız.
İlgili Sohbetler
- Dervişlikte edebe dikkat etmek lazım
- 1g Başınızdaki görevliye itaat edin edebi aşmayın, sufilik nefis terbiyesidir
- Açlığın tadını alsanız hikmetlerini bilmiş olsanız hiç doymazdınız Hz. Peygamber
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Şeyh ile görüşme adabı konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Şeyh ile görüşme adabı sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.