Münafıklık

Münafıklar hem zikre karşılardır hem de zikredene karşılardır


Ankıbü ayet 45. Ey. Muhammed sana vahyolunan kitabı oku. Hani bazen derler ya böyle itiraz edecekler ya. Namaz da zikirdir. Otur edepsizlik yapma. Cahil adam. Biz namazın zikir olduğunu bilmiyor muyuz? Namaz da zikir. İyi kardeş namaz da zikir. Kabul ettik. Bakın ayet-i kerime ne diyor. Küstahlık yapma. Kendi kendine, kendi kendine bilgi taslama. Otur oturduğun yere. Sen. Allah’ı. Sen. Allah’ı zikretmek istemiyorsun. Münafıklık alameti var senin üzerinde. Zaten münafıklar. Allah’ın zikrine karşı çıkar. Münafıklar. Allah’ı az zikreder. Münafıklar hem zikre karşılardır hem de zikredene karşılardır. Onlar müslümanız derler. Münafıktır onlar. Düşman olan kafirdir. Ve bir kimse zikre ve zikredene düşman olarak ölürse kafir olarak ölür. Bakın zikre ve zikredene bir zikir var bir de zikreden var. Zikredene neden düşman?

Zikrettiği için düşman. Kafir olarak ölür. Ankabı ayet 45’te ey. Muhammed sana vahy olunan kitabı oku. Kur’an-ı. Kerim’i oku. Buradaki okumak ne? Sadece okumak değil. Ya onu yaşamak. Evet. Oku. Dur. Devam ediyorsun. Çünkü ayet-i kerimede oku diyor. Buradan normalde okumayı da hafife alma. Hani çıkıyor bir kısım ilahiyat profesörleri. Hani işte namazda siz bu ayet-i kerimeyi okuyorsunuz. İşte ayet-i kerime faizden bahsediyor. Orada hacı amca ağlıyor. Ya onun ağlaması. Kur’an’dan ilahi bir kelam. Anlamadan ağlıyor ya. Bırak anlamadan ağlasın. Sen anladın da ne oldu? Sen anladın küfre düştün. Sen anladın da ne oldu? Anlayıp akılsızlardan oldun. Anladın da ne oldu? Münafıklardan oldun. Allah muhafaza eylesin. >> Amin. >> E alay etme. Bu. Müslümanlar. Kur’an-ı. Kerim ilmi vardı da öğretiliyordu.

Münafıklar hem zikre karşılardır hem de Hakkında

da öğrenmediler mi? Daha düne kadar. Kur’an kursları yasaktı bu ülkede. Hatta çıktı siyasetçinin birisi dedi ki bu. Kur’an kurslarını kapatacaksın. Bu medreseleri kapatacaksın. Bir tane buldezar alacaksın. Hepsini de yıkacaksın dedi. Müslümanlar bir ses çıkarabildi mi ona? Çıksaydı bir. Müslüman siyasetçi yok da görmedik daha. Çıksaydı deseydi bu genel evlerini yıkacaksın buldozerle. Bu meyhaneleri buldozerle yıkacaksın. Bu genel evlerini buld yıkacaksın dese ne olurdu acaba. Türkiye? Birisi çıkıp dedi mi yıllardır. Manuk bu memleketin kadınlarını gitti pazarladı sattı. Vergi rekortmeni oldu. Birisi kalkıp da bu. Manukya’nın keranelerini yıkacaksın bir buldozer bulacaksın. Hepsini yerle yeksan edeceksin dedi mi? Ne? İmam nikahı. İmam. Nikah’ı kim kıydıysa atacağ içeri diyor. İyi. Bir tanesi de çıkıp diyor mu kim fuhuş yaptırdıysa, huuşane açtıysa.

atacaksın içeri diyebiliyor mu? Diyemiyor hiç kimse. Müslümanlar şamaroğlanı gibi. O diyor ki bütün medreselerini yıkacaksın. Olmadı zaten. 28 Şubat’ta ne yaptılar? Gittiler el koydular. Herkes sustu. 28 Şubat biz devam ediyor dediğimizde kızdı herkes bize. İstediği zaman el koyar gene. Evet. Değişmez bir. Allah bizi affetsin. Ayet-i kerimeye dönüyoruz. Ankabet ayeti 45. Sana vahy olunan kitabı oku. Namazı dos doğru kıl. Şüphesiz ki namaz insanı fuhuş ve kötü şeylerden alıkoyar. Bakın. Kur’an-ı. Kerim okumayı ayırdı. Namaz kılmayı da ayırdı. Ey benim cahil. Müslüman kardeşim. Ey profesör unvanlı cahil. Müslüman kardeşim. Profesör unvanlı cahil. Müslüman kardeşim. Okuduğunu anlayamayan profesör ilahiyatçı kardeşim. Okuduğunu anlamaktan uzak olan uzak olan diyanetçi, ilahiyatçı profesör kardeşlerim okuduğunuzu anlamak mı istemiyorsunuz yoksa anlamıyor musunuz? Siz. Allah’ı.

Münafıklar hem zikre karşılardır hem de Sohbeti

az zikrettiğinizden dolayı sizin kalbi aklınız zaten çalışmaz vaziyette. Aklınız da çalışmıyor. Normal aklınız da çalışmıyor. O da donmuş bu vaziyette. Çünkü akılsızsınız. Akıllı gibi görünseniz de. Aye-i kerimenin sonunda diyor ki. Allah’ı zikretmek elbette en büyük ibadettir. Alın bu ayet-i kerimeyi böyle kendinize böyle bir nuska yapın. Nuska yapın. Bu cahil kısma söylüyorum. Asın boynunuza bunu. Bu ayet-i kerime boynuna asan boynuna astın. O muska day senin kurtuluşuna sebep olur. Öyle kalkıp da televizyonlarda orada burada bunu söyleyenler deccalizme hizmet eden, emperyalizme hizmet eden, tauta hizmet eden kimseler. Başka bir değil. Bunlar direkt münafık insanlar. Allah’ın zikrine düşman olan, savaş açan kimseler kafirden başka bir. Başka hiçbir değildir. Zikredenleri hor hakir görenler münafıktan başka bir değildir. Zikredenlerle alay edenler.

imansız bu dünyadan göçüp giderler. İmansız göçerler. Kur’an’la alay edenler hani bir arada dedi ya bakara takara tukara diye birisi imansız göçer gider. Siz. Kur’an’la aleyh edemezsiniz. Siz. Hz. Muhammed. Mustafa ile sallallahu aleyhi ve sellem’le ve onun sünnet-i seniyesiyle alay edemezsiniz. Onun hadisleriyle alakalı alay edemezsiniz. Dinin herhangi bir rüknünü yaşayan bir kimse alay edemezsiniz. Gidip orada taşa atıyorlar. Şeytan taşlıyorlar. Ha. Sen o rükünle alay edemezsin. Bu senin münafıklığını gösteriyor. Ne buluyorsunuz. Beytullah’a gidip tavaf etmekte? Taş işte. Sen bunu. Hac ibadetini küçümseyemezsin. Beytullah’ı tavaf etmeyi küçümseyemezsin. Küçümsersen kafir olarak bu dünyadan göçüp gidersin. Allah muhafaza eylesin. >> O yüzden. Allah’ı zikretmek en büyük iştir. Allah’ı zikredenlerdi müip olan insanlardır. Allah’a yakın olan insanlar. Allah’ı zikreder. Allah’tan uzak.

olanlar. Allah’ı zikretmezler. O Allah’tan uzaktır. O kendince kendi haklılığını söyler durur. Ama yıllardır dinliyorum ben de onların hepsinde. Kimisi der ki. Hz. Peygamber böyle zikretmedi. Öyle ya bir sürü hadis koyarsın önüne. Bu sefer der ki bu hadisler doğru mu? Ya. Buhari’den, Müslim’den, Tirmizi’den indirirsin aşağı. Onlara da inanmaz. Çünkü o inanmayacak. Rabbim bizleri inananlardan eylesin.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Münafıklar hem zikre karşılardır hem de konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Münafıklar hem zikre karşılardır hem de sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.