İslam'a göre ticaret

Çekte vadeli alışverişin, 100 liralık çek verip 80 lira almanın hükümleri

Çekte vadeli alışverişin konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Çekte vadeli alışverişin hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.


Dolarla satılan ürünlerin karşılığını. TL olarak ödeme yapılabiliyor nakitte evraklı işlerde bana dedi ki ben bunu dolarla alırım. Örneğin 4 dolar. Ama şu kadar günlük evrak ver vermek kaydıyla çekek ver bunu da kendi taahhüdü yle bizim talebimiz de değil kendi taahhüdü yle dedi ki çekin gününde. Dolar ne kadarsa o kadar düş o kadardan ödeyeceğim ya da dolar çeki aldığım gün vadesini beklemeden iki şekilde soruyorum. Bir vadesini beklemeden evrağı aldığımız gün dolar kaç paraysa düşülü hesaptan ya da onun tütü noktasında evrakın ödenmiş tarihi valor dediğimiz tarihindeki kur baz alınarak bu ikisinde vadeli satışa giriyor bir kimse bugün senden kumaşı aldı 1000 metre kaç dolar 4 dolar 4 dolardan ne yaptı 4.000 dolar yaptı. Dedi ki bu çeki.

Çekte vadeli alışverişin Hakkında

al kaç 6 ayın çeki 6 ayda dedi 4.000 dolar olarak bu. Benim hesabımdan düş orada. Normalde o kimse dolar olarak borçlandı sana o yüzden vadesi geldiğinde çeke aldın 6.000 lirayı tahsil ettin adama telefon açacaksın tahsil ettiğinde senin tahsil ettim bu kadar dolar yapıyor senin parana göre tamam mı. Tamam bitti mesele eksik kaldıysa eksik kaldıysa o adam karşıdaki o aradaki farkı ödeyecek o nor eksik kalanı dolar olarak ödeyecek ilk soraki aldığım gün evrağı aldığınız gün valör neyse o da peşin almış oldu dedin ki sen adam bugün. Evra aldım dolar 20 lira. E sen benden kaç para borcun vardı 4.000 dolar ilk kere 4 8 Sen 8 milyarlık 80 milyarlık veya 8 milyarlık çeki aldın sen o.

esnada doları. TL’ye çevirdin o da kabul etti. Onu peki burada o vadeli olarak anlaşmanın hükmüyle soruyorum ben bu şartlarla satarım diyebiliyor muyuz diyebilirsin yoksa karşı tarafın bunu yok diyebilirsin o önemli değil. Ben böyle satıyorum dediğinde o da onu. Kabul ettiğinde. Ben 6 aylık vadeyle e 4 dolar karşılığı ben bu malı sana satıyorum. Evet valör günü kaç paraysa dolar çevirmek kaydıyla. Bunda bir sıkıntı yok. Allah razı olsun çek kırdırmanın hükmünü sormak istiyorum çek kırdırmak zaten belli şahısa işte 100.000 liralık çek verip 80 lir almak faiz bu peki. Factoring firmalarında gene dar har hukuk konuşur mu. Factoring firmalarının. Biz dinlerini bilmiyoruz. O yüzden. Normalde burada ama. Müslümanın zararı var ama buna. Normalde. Müslümanın zararı var fakat yine.

Çekte vadeli alışverişin Sohbeti

de bu konuda. Cevaz verilebilinir o bankalara veya factör incilere parasını. Kurtarmak adına hani oradan veyahut da. İhtiyacı. Var kullanmak adına yok parası kurtulmaz ki faktoringde. Adamın parası kurtulmaz o zaman çekin sahibi gitsin. Factoring o yapsın onu.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Çekte vadeli alışverişin konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Çekte vadeli alışverişin sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.