Sen o nimete nankörlük ettin konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Sen o nimete nankörlük ettin hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Sen o nimete nankörlük ettin Hakkında
Allah size güven ve huzur içinde olan bir kasabayı misal verdi her taraftan oraya bolca rızık geliyordu. Ama. Allah’ın nimetlerine küfrettiler. Bu yüzden yaptıklarına karşılık. Allah onlara açlık ve korku belasını tattırdı nahil 112 Demek ki bu. Geçmiş ümmetlere olan bir bu bizim ümmetin başına gelmeyecek diye bir kaide yok bizim ümmetin başına da geliyor ne oluyor her yerden bolca rızık gelirken. Müslümanlar. Müminler nimetlere ne yapıyorlar küfür ediyorlar buradaki küfür nankörlük buradaki küfür örtme küfür örtmek. Ya o kimse. Allahıma lütfediyor ikram ediyor rızık veriyor. O Allah’ın verdiğini örtüyor. Allah’a hamd etmiyor şükretmiyor. Allah’a bu konuda teşekkür etmiyor zekatını dosdoğru vermiyor sadakasını dosdoğru vermiyor. Vermiyor dosdoğru hesaplamıyor bile kendi kafasından bir yapıyor o nimete küfranda bulundu. O nimete hainlik.
Sen o nimete nankörlük ettin Sohbeti
yaptı bu. Maddi manevi bu. Evet manevi de rızık var. Çünkü o manevi rızıklar bol gelirken haller. O havada uçuşurken sen o nimete ne yaptın hainlik yaptın küfranlık ettin onu kendi nefsinden gördün. Şimdi de alaşağı oldun. Neden. Çünkü sen nankörlerden oldun sen o nimeti göndereni unuttun o nimete vesile olanı unuttun. Çünkü teşekkür. Allah’a. Teşekkür. Sen bir harf öğretenin kölesi olurum demiş. Hz. Ali efendimiz. Sen kimsin bir harf öğretmiş sen o nimete nankörlük etme sen o nimete asla sırtını çevirme o nimete sen kalkıp da kibirlilik etme. Allah muhafaza eylesin.
İlgili Sohbetler
- Kibir, insana herkesi kusurlu gösterir
- Sana bir vazife verilmişken ben buna layık değilim deyip reddediyorsan ya cahilsin yada kibirlisin
- Kim Rahman’ın zikrinden yüz çevirirse biz ona bir şeytanı musallat ederiz
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Sen o nimete nankörlük ettin konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Sen o nimete nankörlük ettin sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.