Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Kalpler ancak. Zikrullah ile mutmain olur devam ediyor ayeti kerime. Ey nefis ey insan. Rabbine mutmain olarak dön. Rabbine dön senin dönüşün. Allah’a o zaman. Allah’a dönerken mutmain olmuş bir kalple dön mutmain emmare levvame mülhime mutmainne makam 4 makam. Sen bir sufi olarak. En az 4 makamda vefat edeceksin kalbin mutmain olacak. Allah bir. Allah var iman ettim ve kalbin. Allah. Allah. Allah. Allah diyecek sen yakazada kalacaksın ders çekiyorsun ya hani yarı uykulu çekiyorsun ya aman şu. Dersi bitireyim ya. Ne yapayım şimdi bu tersi de çekmem lazım. Hiç olmazsa 1000 Tevhit çekeyim ya. İyi hadi bir çek ya. Ha böyle yi bir çek ya la ilahe illallah la ilahe illallah kaldı. Ulan film olsa uyumuyorsun maç olsa.
Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs Hakkında
uyumuyorsun oyun eğlence olsa oyun uyumuyorsun düğün dembek olsa uyumuyorsun lan. Zikrullah mı uyuyorsun. Ben şimdi başladım efendim uyamıyorum. Tevhit çek diyorum la ilahe illallah çek şeytan uyutacak zaten seni hiçbirisi de geri dönmüyor ben la ilahe illallah demeye başladım hiç uyku tutmadı beni demiyor. Vallahi efendim. Allah razı olsun la ilahe illallah başladım uyudum. Ha uyuyacaksın. Tabii şeytan la ilahe illallah dememek için hemen mışıl uyutmak için zaman ayırıyor zaten tabii. Bir bakmışsın horlamam la ilahe illallah derken bir de onu. Zikrullah yaparken uyudu ya ne kadar güzel. Tabii. Hele bir de küçücük böyle bir yeşillik gördü. Allah değme keyfine. Zikrullah yaparken yeşilliklerin içinde dolaştı hemen yazması lazım. Bir de onu. Saat 3 Selamünaleyküm. Efendim şimdi az önce yakaza.
halindeyken yeşilliklerin içerisinde dolaştım anlamı nedir. Tabii bakıyor. Saat 3 Ben okuyorum onu cevap yazmıyor mu ya bir soru işareti gönderiyor el bombası o fitili çekiyor atıyor. Hani ne oldu ben. Koskoca. Rüya anlattım. Buraya yazdım. Ee yeşillikler içerisinde de dolaştım. Ee saat 3 e bir de okudun. Sen ayaktasın uyanıksın. Ee soru işareti nerede cevap yok o zaman bir çaldırmak lazım hatırlat. Kendini cırın kapat atıyor. Bir çaldırıyor. Dervişler muhteşem ya şikayet etmiyorum. Şikayet değil. Hz. Pür diyor ya şikayet etmeyelim diye. Aşk. Yolunda şikayet yok muhteşem yeşillik görmüş. Tamam onun için o oldu değil kardeş şeytan seni uyuttu neden virdini bitirmedi senin sen virt çekiyordum böyle la ilahe illallah la ilahe illallah la ilahe illallah ilah illallah la.
Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs Sohbeti
ilahe illallah derken kalbin. Allah attı bu ses. Nereden geldi gecenin vaktinde dinliyor şimdi. Derviş bu. Allah sesi nereden geldi kalbine bakmıyor daha yeni. Çömez daha ya korkuyor yavaş ya kimseyi uyandırmadan şuradan yatağın içine bir gireyim veyahut da yavaşça şuraya divana uyanayım ya böle de bakıyor etrafına. Tamam bakma işte kalbinden geldi. O Ses. Allah’tan geldi. O Ses yok öyle korku dağları. Deliyor. Yapacak bir yok hatta. Kimisi yavaşça tespihi kenara bırakıyor göstermiyor göstermeyecek onu y ses dahi çıkarmıyor yavaşça kenara koyuyor benim kalbime geleni söyleyeyim şimdi diyorum bunun kulağına. H diyeceğim pat ölecek ya da korkudan di. Ertesi sabah gelecek efendim şu tesbihi. Al şu dersi de al du işik sesler duydum ben dayanamayacağım bu seslere diyecek. O.
kalbin. Allah diyecek veya sen başlayacaksın la ilahe illallah la ilahe illallah la ilahe illallah her la ilahe illallah sen dilinle yetiştiremez bunu çünkü ardından söyleyeceğim. Sen la ilahe illallah la ilahe illallah diyorsun oradan. Muhammed. Resulullah. Muhammed. Resulullah. Muhammed. Resulullah. Muhammed. Resulullah diyor. A Ya sen la ilahe illallah dedikçe o da. Muhammed. Resulullah diyor sen la ilahe illallah diyorsun o. Muhammed. Resulullah diyor sen veya işte şeyhin dedi ya sana sayısız hu çek öyle ya. Veya hu hu. Allah de sen şimdi oturdun hu hu. Allah hu hu. Allah hu hu. Allah derken kalbin den. Hay esması geldi bu ne demek biliyor musun meratip olarak hudan. Haa geçiyorsun yavaş nefis meratibi olarak veyahut da sen hu hu. Allah.
hu hu. Allah bir an gitmişsin hay hay kendiliğinden geliyor kalbinden geliyor bu senin bunda istikamet vermen yok senin ihtiyarın bunda kalpte istikameti anlatıyorum size sufini anlatıyorum. Sen üstadın sana bir. Esma var di onu çekiyorsun sen ama kalp bir çıt üstünü söylüyor harika bakın harika kalbinde var veyahut da sen hani vardır böyle. Derviş. Kardeşler. Sen mesela. Tevhide başlamışsın bir kendine geliyorsun. Hay esmasını çekiyorsun kendi kendine ama bu böyle ya kolime geldi. Hayır hayır öyle değil bu. Bu aklın işi değil bu kalbin işi olacak bu ne o zaman kalbin istikameti o yüzden. Sufi kalbini nefsi getirecek nefsi mutmainneye getirecek kalbin istikamette olması için.
İlgili Sohbetler
- Nefis meratiplerine ve kalbin hallerine göre aklın mahiyeti, tecelliyatı değişir
- Bir kimse nefisle mücadele ederek kalbi meratiplere geçer, bu aklidir
- Nefis meratibini destekleyecek olan kalbi haldir bu da çok ibadetle değil sevmekle alakalıdır
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Kalbinin istikamette olması için sufi kalbini nefs sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.