Her aşık kendi aşkını kendi tarif konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Her aşık kendi aşkını kendi tarif hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Her aşık kendi aşkını kendi tarif Hakkında
Ben öyle bir aşka gark olmuşum. Bu beyiti. Allah affetsin şerh etmek benim haddime değil. Çünkü o olmak gerek o olmuyorsan susman gerek edep gerek. Allah bizi affetsin. Amin edepli olmak gerek en büyük erdemlilik edepli olmak haddini bilmek sınırını bilmek ve o haddi ve sınırı aşmamak en büyük edep. Rabbim bizi onlardan eylesin amin böyle birkaç satır da. Mustafa özbağdat aldı beni kor. Ateşlere attı. Ateşlerde. Yandım. Gözlerim senin yüzünden başka bir şeye bakmamak da perişan. Gönlüm seni bilmeden sevdi seni tanımadan zikretti hamd etti aşka gelince diller. Lal oldu kelimeler. Bitti. Aşk öyle bir ben o aşkı. Hz. Pir devam ediyor. O aşkı kısaca söyledim tamamıyla anlatmadım anlatacak olsam hem dak yanar. Hem dil ben kendi aşkımı kısacık.
Her aşık kendi aşkını kendi tarif Sohbeti
anlattım bir beyitte bitti eğer ben o aşkı kısaca söylemez uzatır. Anlatırsam hem dudaklar yanar. Hem dil bunu konuşacak kelime bulmak mümkün değil. Bunu söyleyecek dil mümkün değil. Çünkü aşk kelama gelecek bir değil aşk dile gelecek bir değil ancak. Ucundan kıyısından dile çok az bir gelir onu söylersin. Ey akıl kitabından aşkı öğrenmeye çalışan bu aşk meselesinin tamamını asla eremezsin ben iki alemi bir edip öylesine sevdim. Onun. Aşkından. Başka her şeyi. Fani bildim onun aşkından şehrin delisi divanesi oldum onun aşkından kınandı harabat oldum. Ey sözle aşktan den vuran. Ey dille. Aşk anlatmaya çalışan seninle sözümüz yok lafımız yok. Kelamımızdır bir başkasının maşı olan aşkını şerh etmeye çalışmak. Mustafa. Özban haddine değil. Rabbim haddi açtırmasın. Amin.
İlgili Sohbetler
- Allah ruha ilahi aşka ulaşacaksın deyince ruh bedene girmeyi kabul etti 17.9.22
- Aşk keramet üstü mucizedir. #Tasavvuf #Zikir #Sufi #mustafaözbağ #Dhikr #Sufism
- Aşıklar aşkı rumuzla anlatır onların kelamları hikmettir 21.10.23 #mustafaözbağ
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Her aşık kendi aşkını kendi tarif konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Her aşık kendi aşkını kendi tarif sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.