Aşk

Aşıkların bir kısmı kahrı da lütfu da hoş görmüşler 4.2.23


Aşıkların bir kısmı kahrı da lütuf da iki zıttı birleştirmişler her ikisini de hoş görmüşler. O yüzden. Aşıklar da kendi içlerinde ikiye ayrılırlar bir aşıkı zat veya direk. Zaten aşık olanlar iki. Yine. Aşık ama sıfatlara aşık olan sıfatta kalanlar bu. Normalde aşıkların içerisinde ince bir perdedir bunu normal bir dervişin anlaması normal bir dervişin. Bunu ayırt etmesi mümkün değildir. Pir seviyesindeki zatlar. Tabiri caizse zâta. Aşık olanlardır bir çift altı da o sıfata. Aşık. Tabiri caizse sıfatı aşk denir onlara. Hani cimri. Aleyhisselam geldi. İman nedir dedi. İslam nedir dedi 3 soru. İhsan nedir. Allah resulü. Sallallahu vesellem. Hazretleri ihsanı tarif ederken. Allah’ı görüyormuşçasına kulluk etmendir sonra durdu dedi ki sen onu göremezsen dahi her an onun seni gördüğünü.

Aşıkların bir kısmı kahrı da lütfu Hakkında

hissedip idrak edip öyle kulluk etmendir dedi işte aşık-ı zat ile aşıkı sıfat arasındaki fark burasıdır. İhsan mertebesindeki. İhsan mertebesi o zaman öyle. Aşıklar vardır ki o aşık-ı. Kahrın da hoş lütfun da hoşça aşıkı zatı olunca. Hz. Pir gibi kahrına da hakkıyla aşığım lütfuna da ne şaşıracak ki ben bu iki zıtta da. Gönül vermişimler.

Aşıkların bir kısmı kahrı da lütfu Sohbeti

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Aşıkların bir kısmı kahrı da lütfu konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Aşıkların bir kısmı kahrı da lütfu sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.