Nefis yedi başlı ejderha gibidir. Her başında da ayrı bir yedi baş vardır 7 tane ana başın her başında da 7 tane ayrı baş vardır. Sen bir tane yılanı rüyanda ezdin diye. Ben de rüyanı tevil ederken nefsine. Galip gelmişsin ezmişsiniz değil o yedinin içerisinde her nefisin bir yedi başı daha vardır nefisle olan mücadele bitmeyen mücadeledir bitmeyen mezara kadar devam eden mücadeledir o yüzden. Yusuf. Suresi ayet 53 ne demiş ben. Nefsimi temize çıkarmak istemem. Çünkü nefis. Şüphesiz ki çokça kötülüğü emreder ayet devam ediyor ancak. Rabbimin. Merhamet ettiği müstesnadır. Şüphesiz ki rabbim çok affeden çok merhamet edendir o zaman nefis sana hep kötülüğü emredecek nefsin sana kötülüğü emretmeden bırakmayacak ölünceye kadar sana nefsin kötülük emredecek kimisine günah kebiren.
emredecek kimine küçük günahtan emredecek herkese günah keb. Em edecek diye bir yok ama girecek o sana şimdi sana dese ki. Gel kumar oyna sen dersin. Hadi lan yürü git kumar oynayacağım bu saatten sonra dersin ama sana inceden böyle der ki ya. Ya şu. İsmail abinin sakalı da neden kısa ya. Bunu bir söylesen de onu bir anlatsan ya der işte orada kaybedersin sufiye nefis git içki iç git kumar oyna demez der de hani çok erdir o. Sufi gidip içki içmez içer. Belki de bir nefsine. Uyar ertesi gün sabah manyak kafa gibi kalkar nereden içtim gene döndüm geriye bütün su filimi berbat ettim der tövbe eder tövbe eder. Ha. Kimisi de etmiyor sarhoş geliyor sra şeye. Ne.
o dergaha kafa bir dünya olsun. Geliyor gene adamın gidecek yeri orasını or görüyor bunda da bir sıkıntı yok ama nefis insan böyle şeydir sufiler de nefis en fazla sağdan girer sufilere soldan girmez soldan girmesi ne onu böyle günah. Kebire sürüklemek soldan girmesi o en tehlikesi tehlikelisi sağdan girmek lan. Salih senin gibi. Derviş olan. Yok be bitti. Ona sağdan girdi gözümün önüne oturmuş ya burada duruyor. Çarpın benenden. Normalde o sağdan girmesi sen olmasan burada. Zikrullah mı olurdu ya sağdan giriyor. Sen güzel. Zikrullah yapıyorsun sağdan girdi senin yaptığın gibi kimse yapmıyor sağdan girdi nefis sağdan girdi sufilere nefis sağdan ve arkadan girer arkadan girmesine. Sen bu hatayı yaptın buraya layık değilsin bu da arkadan girmesi sen aff.
olmazsın ya arkadan girmesi. Sen bu hatayı yaptın ya ulan. E Efendi de görmüştür bunu hangi yüzde gideceksin şimdi o arkadan giriyor tamami lan görürse görsün ne yapayım ben onun manevi evladıyım babam değil mi. İster dövsün ister sövsen ne yapıyorsa yapsın gider otururum. Zikrullah da bakarım içine. Hatta giderim. Sarmaş. Ben bir sürü yanlışlık yaptım bitti. Ben yalnız kaldığımızda efendiye derdim ki. Efendim hakkınızı helal edin. Ne oldu. Mustafa. Efendi. Efendim benden çok yanlışlık dökülüyor çok kusur dökülüyor. Bana. Hakkını. Helal. Et. Beni. Affet. Allah. Allah helal olsun. Mustafa. Efendi. Ha bitti işte. Ha. Bun da sana güven vermesin git her türlü mende burlu işle. Ondan sonra gel efendim. Hakkını helal et onu da yapma öyle de olmasın ama.
Nefis yedi başlı ejderha gibidir Hakkında
öyle de olsa da git ya. Git şeytanı. Çatlat. Hani gelmiş ya. Bedevi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretlerinin kabrinin başında demiş ya rabbi beni affetmezsen şeytan sevinir kafirler sevinir münafıklar sevinir demiş. Bu peygamberin üzülür bu peygamberin üzülür bu peygamberin demiş çok sıkıntılı. Hani üzülür. Ya. Rabbi. Beni. Affet de demiş peygamber sevinsin. Müminler sevinsin melekler sevinsin beni. Affeyle. Amin. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretlerinin başında diyor bir hitap geliyor kabirden aff olundu haz. Ömer efendimiz de bu olaya şahit. Bu olaya şahit. O da o da. Duyuyor aff olunun hitabını tabii bunu. Vahhabiler reddeder şimdi sapıklar reddeder bunu bu sapık vahhabi sıyrıntısı ağlaya. Ya. Rabbi. Ben de onun dediği gibi diyorum ben de ondan istiyorum diye ya.
b. Allah affedici e affediciliği güvenip de. Lingo. Lingo. Şişeler sabahen beni. Affeyle böyle de yapma bu kadar da yapma bir şeyin gözünü çıkarma ama hatamız kusurumuz olacak mı olacak günahımız olacak mı olacak ya olacak olmaması gayri. Kabil bir ama affeden bir. Allah var. Bunu da unutma. E o zaman e hata yaptın ya. Ben nasıl gideyim efendinin huzurun şimdi. Lan bizim huzurumuz mu var. Hep beraber cullah yapıyoruz işte gel oraya. Selamünaleyküm. Aleykümselam. Ben geldim görüyorum zaten. Bazısını. Böyle uzaktan. Hani ben geldim. Gör. Beni hani ben yaptım yapacağımı. Ama. Ben yapacağımı yaptım. Evet ben yaptım yapacağımı. Ama temiz bir şekilde yaptım ım ee bak ama geldim buradayım ben böyle öyle bir selam ki hani. Bak gör beni.
Tamam yavrum gördük seni. Allah’ım affetsin seni. Sen yeter ki. Zikrullah halakas andan ayrılma. Eyvallah. Allah’ım iyi etsin. Yoksa ne olacak nefsi temize çıkarmak yok nefsi temize çıkardın firavunla ştı kendini hatalı kusurluk gördün kul oldun. Allah bizi onlardan eylesin amin ama bir de var. Allah’ın. Merhamet ettikleri var bu. Allah’ın. Merhamet ettikleri dedii hatasız kusursuz olanlar değil o merhamete mazhar olmuş hata kusur yaptı tövbe arkadan geldi. Zikrullah arkadan geldi bu. Allah’ın. Merhamet ettiği günah keb de ısrarcı değiller nefsini arındıran kurtuluşa ermiştir onu kirletip örten kişi ise ziyana uğramıştır. Şems ayet 9 ve 10 nefsini arındıran tövbe eden günahlardan geri dönen kurtuluşa. Erdi bu nefs firavunla ştı diı ya buradan. Geri dönüşünü anlatıyoruz firavunla ştı nefsin. Hani evde.
sen kralsın erkeklerde var ya böyle bir hal. Kral değilsin yavrum değilsin. Adem’in. Gözünün önünden ayırma nereye gitti yaprak. Dayı kımıldamayan. Arafat’a gitti. Arafat’a gidersin yaprak dahi kımıldamaz. Gittiğin yerde. Havva nerede bahamalarda nerede trop tropikal nerede bahamada deniz kenarında. Ok yonus ne güzel tropikal meyveyi ye bak keyfine. Adem nerede. Arafat’ta. Arafat kendini gör. Arafatta gör. Kendini. Adem’in kaderi bu. Bununla mücadele etme kendini. Yükseklerde tutma. Tövbe. Et. Allah bizi affetsin öyle nefsini firavunla ştırma firavunla şma kokusunu aldın genelde sufilerde görülmez ama. Olur mu olur görülür. O zaman yapacak olduğun ne hemen arındırmaya çalış tövbeye devam et ve sufiler için en büyük düşmanımız bizim ne nefsimiz beyhaki geçiyor en şiddetli düşmanın iki yanın arasındaki nefsindir göğsünde. Duran iki.
Nefis yedi başlı ejderha gibidir Sohbeti
yan dediği göğsü oradadır yine bir hadis-i. Şerif daha. Vallahi ben vefatımdan sonra. Allah’a şirk koşmanız korkmuyorum fakat nefislerinize uy korkuyorum. Demek ki en büyük korku neymiş nefislere uymak mış. Allah muhafaza eylesin. Buhari’den hadis-i. Şerif. Cehennem nefsin istekleriyle. Cennet de nefsin hoşlanmadıkları ile örtülüdür cehennem nefsin istekleriyle örtülü. O yola gideceksen. Cehennem yolu nefsin istekleriyle kurulu. Cehennem yol nefsin istekleri nefis ne istiyorsa yap vallahi. Garanti cehenneme gidiyorsun. Şek şüphe etme. Nefsin isteklerini. Uy. Vallahi da billah da tilla da yolun senin nerede cehennemde bu konuda. Şek şüphe etme ama. Sen. Nefsine muhalefet ettin nefsinin isteklerini yerine getirmedin ömrünü nefsini muhalefette geçirdin. Vallahi yolun cennete gitti söyleyen. Allah resulü sallallahu aleyhi sellem yine. Tirmizi ve. İbn macde geçiyor akıllı.
kişi. Nefsine hakim olan ve. Ölümden. Sonrası için çalışandır. Zavallı kişi ise nefsini duygularına teslim eden ve. Allah’tan dileklerde bulunup. Duran kişidir. Zavallı kimmiş hem nefsine uyuyor hem. Allah’tan affedilmesini istiyor vuruyor. Kadehin dibine. Kadehin dibine vururken. Ya. Rabbi beni. Affeyle sen diyor ulan önce kadehi bırak bari dalga geçerek yapma. Allah bizi affetsin veyahut da. Şeyh efendinin tabiriyle. Tabuk tavuk tövbesi diyor işliyor işledikten sonra hani tavuk her seferinde necis necaset yer yedikten sonra gagasını böyle temizliyor ya bütün kötülüklerin nefisten nefsin hevasından geldiğini bil nefis. Zahir düşmandan daha tehlikelidir bunu da bil bütün kötülükler nefsinden gelir ayeti kerimede neydi kötülükler sizin nefsinizden iyilikleri de rabbinizden bilin o zaman bütün kötülükler bizim nefsimizden nefsin hevasından heva ve. Hevesinden ve.
bu böyle devam ettiği müddetçe nefin alınmayacak ve. Normalde nefisle mücadele etmezsen nefisle mücadele etmezsen bilmiş ol ki kurtuluş yoluna girmedin. Allah bizi affetsin. Amin.
İlgili Sohbetler
- Bir mürşid-i kamile intisab etmediysen sen heva hevesine uymuş insansın
- Sufilikte içsel temizliğin, içsel tövbenin önemi
- Canımdaki bir katre, ilimden ibarettir onu ten hevasından ten toprağından kurtar
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Nefis yedi başlı ejderha gibidir konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Nefis yedi başlı ejderha gibidir sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.