>> Ve o münafıklar kendilerine bir şey isabet ederse iyilik bu Allah’tandır diyorlar. Ama kötülük isabet ettiğinde de diyorlar ki, “Hayır, peygambere diyorlar, bu sendir diye.” Burada Nisa suresi ayet 78’de Cenabı Hakk’ın Hzret Muhammed Mustafa’nın ağzından verdiği cevap muhteşem. Konumuzla alakalı. Ey Muhammed de ki hepsi de Allah’tandır. Demek ki bizde ne isabet ederse etsin bir şey isabet ediyor bize. Bizim dışımızdan geliyor. Çünkü bakın bize dışarıdan geliyor.
İyilik Rabbimizdendir, kötülük nefsimizdendir Hakkında
Bu hastalık geldi Allah’tan. Eğer senin bir katkın yok ise iyilik rabbinden. Ama bir kötülük geldi. Ayet-ti kerime var ya. Nefsinizden bilin. O kötülüğü yaratan ama kim? Yine Allah. Kötülüğü yaratan kim?
Kaynak
Bu metin, Mustafa Özbağ Efendi’nin sohbet kaydından yazıya aktarılmış ve düzenlenmiştir. Orijinal video kaydı yukarıdaki YouTube oynatıcısından izlenebilir.
İlgili Sohbetler
Daha fazla bilgi için Tasavvuf hakkında kaynaklara göz atabilirsiniz.