Mevlid Kandili

İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlar sonrada bunları takip edenlerdir


Buhari ve müslim’de çok enteresan bir hadisi şerif var. İnsanların en hayırlıları benim asrında yaşayanlardır sonra bunları takip edenler sonra da bunları takip edenlerdir. Buhari. Müslim cenab-ı peygamber bu manevi mirasın. Silsile yoluyla yürüdüğüne işaret ediyor ve bu yolu söylüyor dikkat edin bu devam eder gider. İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır sonra bunları takip edenler sonra da bunları takip edenlerdir bu takip edenler. Devam. Eder. Hz. Muhammedi. Mustafa’dan. Hz. Ebubekir. Ömer. Osman. Ali. Hz. Hasan haz. Hüseyin. Ehli. Beyt bu yol devam eder ve bu yolun devamına tabi olmak zorundasın kabul etmeyebilir siin senin kabul etmemen yolu. İnkaya uğratmaz senin laf söylemen. Ne güneş ışığını vermemezlik etmez sen gözünü kapatmakla. Güneşi yok hükmünde göremezsin ancak sen. Körler olursun. Sen.

güneşe sırtını dönerek. Güneşe de bir zarar veremezsin. Sen bu silsilei meşahiri kabul etmezsen onlara bir zarar gelmez zaten ayetti kerimede. Cenâb-ı. Hak da buyurdu ki çok azınız iman eder çok azınız bakın. Müslümanlar sanki çok. Öyle değil mi baktığımız zaman kocaman bir bölge var. Afrika. Asya. Avrupa ve kocaman o bölgede. Müslümanlar var ama bir. Filistin meselesi bir. Afganistan meselesi bir. Suriye meselesi bir. Irak meselesi. Yakın tarihte bir. Bosna meselesi bakın. Kırım meselesi. Siz. Kırım’ı kenara atmayın. Kırım bir. İslam. İmparatorluğu. İsland. Kırım veyahut da siz. Türkiye cumhuriyetlerini veya. Asya’daki bütün o. Türki cumhuriyetlerini ta. Hindistan’a kadar siz kenara atmayın. Çin’in bir kısmı bakın. Doğu. Türkistan inim iniyor ve ne yazık ki çok azınız iman etti ve. Müslümanların.

İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlar Hakkında

ne yazık ki yapabildikleri hiçbir yok. Müslümanlar. Çünkü başlarındaki devlet başkanları başlarındaki siyasi liderler ne yazık ki bu. Filistin meselesi olsun. Suriye. Irak meselesi olsun ve. Bosna meselesi. Afganistan meselesi olsun hepsinde de zayıf kaldılar ve gerekli cevabı ver ve. Müslümanların da. Ellerini. Kollarını bağladılar hiç hareket edemiyorlar. Ben yıllardan beri derim bizim hangi hükümet olursa olsun seslenirim derim ki gelin bir. Mehdi kurun bir. Mehdi ordusu kurun gönüllülük esasına bağlansın gönüllülük esasına göre insanlar gitsinler oraya asker ol. L ve gönüllülük esasına göre oraya para yardımında bulunsunlar silahlansın onlar. Ama bu. Deccal sistem ama bu kafir sistem bu dünyayı ele almış olan siyonist sistem ne yazık ki. Buna müsaade etmiyor bunu yapmaya da. Kalkan hiç kimse yok. Allah bizi.

affetsin ve peygamberimiz ve sellem hazretleri bu hadis-i şerifle ahir zamanda ümmetine şeriatın zahirini hakikatin bının açıklayacak velilerin alimlerin daima bulunacağını ve bu zatlar sözleriyle fiilleriyle insanları şeriatın adabına ve erkanına sevk edeceklerini ve onlar. Bu ümmetin peygamberinin. Varisleri olarak tevhidi hakikatlerin erbabı ilhama. Mazhar doğru ferasete ve güzel adaba sahip kıyamete kadar peygamberin. Yollarına tabi olacak olan kişi başka kimseler değildir sebata masist kimseler değildir. Merkezi. Londra’da bulunan kimseler değildir si’nin yönettiği mossad’ın yönettiği. Dergah ve tekkeler değildir mossad’ın emrinde siin de bir dergah ve. Tekke bunu veremez. Bunu ancak silsilesi sağlam maneviyatı kuvvetli kalbi feraset ilmine sahip ve kalbi bu manada ilham alan velilerden mürşid-i. Kamiller alınır ve bunlar. Dünya üzerinde hiç eksilmez der. Sen bulamadıysan sen böyle.

İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlar Sohbeti

bir yola girmediysen kendini sorgula senin bir mürşidin yok ise kendini sorgula. Sen nasıl bir hata yaptın sen nasıl bir yanlış yaptın ki senin yolun bir mürşid-i. Kamil kapısına varmamış senin yolun bir. Velinin kapısından geçmemiş. Sen nasıl bir yanlışlık yaptın sen nasıl bir küstahlık yaptın ki sen o yol ile nimetlere refl denmemeli hikmete rah olmamışsın.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlar konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlar sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.