Halbuki. Sen hala. Mugan dikenine ve kumsala meylediyorsun bu arta kalası dikenden gülü nasıl toplayacaksın bu mugaylan dikeni ben mugaylan dikeni ne diye baktım. Bu mugaylan dikeni develerin yediği sevdiği bizim bölgenin deve dikeni kısacası dedim tamam deve dikeni olarak kalbime geldiydi deve dikeni diyor ki sen hala vücuda diyor. Bunu sen hala da mugaylan dikenine ve kumsala meylediyorsun bu arta kalası dikenden gülü nasıl toplayacaksın diyor sen hala da heva heves atına binmişsin heva heves. Atında nefsinin sevk ettiği yöne gidiyorsun. Nefsin seni nereye çekiyorsa sen oraya gidiyorsun nefsin senden ne istiyorsa sen onu yerine getiriyorsun. Hatta senin ona gücün yetmezse güç yetirme çalışıyorsun etrafından güç devşir. Nasıl senin onu alacak paran yok gidiyorsun. Kredi çekiyorsun senin öyle yaşayacak.
halin yok gidiyorsun borç alıyorsun borçla yapacağım di diye uğraşıyorsun. Aslında bu insanların elinden kredi kartlarını alacaksın harcıyor boyna bunun karşılığı var mı yok mu dinlemiyor plastik ya harcıyor emperyalizmin kölesi olmuş ondan sonra ne kadar yatırılacak öyle değ mi kredi kartları aylık şu kadar ne kadar harcamış. Adam 20 milyar yatırılmış mecbur yatırılması ne kadar olan 2 milyar 2 milyarı yatırıyor 18 milyar faiz sene o bir daha. Kaya. Bir daha faiz yatırıyor doğru mu böyle değil mi hesap. Ondan sonra. Kahrolsun emperyalizm. Ondan sonra. Allahu ekber namazda arkadaş faiz. Ne oldu yemeseydin içmeseydin harcamasın almasaydın alma ya almak zorunda mısın değil. Nefsin seni çekiyor. Çünkü götürüyor. Mesela herkesin 1015 tane gömleği var. Bir tane daha alıyor ucuzda mı.
tabii ucuz. Ne oldu. İndirime girmiş indirime giren her alman lazım senin. Tabii a up. Ucuz indirim girmiş kaç para 3.000 L İndirime girmiş ayakkabı 2,5 b000 L 2.500 L kaç paradan indirmiş 2 800’den indirmiş ama ne indirim yapmış ya alman lazım muhakkak onu tişört kaç para 500 lir 600 lira 700 lira. İndirime girmiş 499.99 lira hemen alman lazım tabii. L bir marka tişört herhalde 45.000 liradır. Dursun’a sordum böyle tamir ettiren var mı dedim bir tek sen varsın dedi yırtıktı da bir tane böyle pantolon gibi bir şeyim var giyiyordum. Onu kahverengi rahat böyle bol böyle ucundan sürür düyü onu telde öyle bir yırtıldı dı kendim onu diktim yamaladım. Siz yapmazsınız sünnet erkekler yapmazlar bunu. Olur mu.
Heva heves atına binmişsin nefsin seni Hakkında
olur adamlık varı bozulur. Oysa. Hz. Peygamber sallallahu. Aley ve sellem. Hazretleri kendi söküğünü yırtığını kendisi. Diker tamir ederdi. Hayatının hiçbir alanında heva hevese kaptırmaya kendisini nefsine kaptırmaya. Ne yapacak o heva. Hevesinden kurtulacak o. Çünkü hala da. Mugan dikan ve. Kumsal meylediyorsun. Hala da heva hevese meylediyorsun. Hala da ben iyi dervişim diye ca satıyorsun. Hala da ben şeyh olmam lazım diyorsun hala da şeyhlik istiyorsun. Hala da kapı dolaşıyorsun. Kim bana şeyhlik verecek diye böyle söylüyorum. Kim söyledi ona diyor benim şeyhlik aradığımı dergahtan değil. O kendini biliyor bu neden oluyor heva hevesten oluyor bu nefisten oluyor. O vücut nefsiz nefis onda tecelli etmiş nefse uymuş bir vücut heva hevese koşturuyor gösterişe koşturuyor şatata şatafata koşturuyor nefsin emrettiği.
yere koşturuyor nefis neye emrediyorsa o tarafa koşturuyor nefis ne istiyorsa o tarafa koşturuyor kendi nefsine uygun eş nefsine uygun nefsine uygun. Şeyh nefsine uygun dünya nefsine uygun bir din istiyor nefsine uyacak onun nefsine uyacak. Şeyh de onun nefsine uyacak. Şeyh onun nefsine uymazsa. Şeyh de. Şeyh değil ya. Ne olacak ki. Peygamberi peygamber olarak gördü mü. Ebu. Cehil görmedi. Hutbesi şeyi peygamber olarak gördü mü görmedi ayı y eliyle. Cenâb-ı. Hak mucize verdi ona peygambere. Sallallahu. Aleyhi ve. Sellem’e amcası bakın amcası dedi ki bu kuyudan beni çıkarırsa. Muhammed çıkarır dedi gidin ona haber verin ipler attılar urgan attılar bir türlü kuyudan çıkaramadılar oradan haber verdi. Dedi ki gidin benim yeğenime söyleyin dedi o beni gelir buradan çıkarır.
geldi dedi ki yenim. Beni buradan dedi çıkar. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazret. Run. Müslüman olmasını istiyor. Cömert. Kureyş’in en. Cömertler inden birisi yeğenim oldu diye binlerce deve binlerce koyun kesti dağıttı. Mekke’de öyle. Cömert. Hz. Peygamberin de. Amcası o da istiyor ki o. İslam olsun kuvvetlensin. Din kuvvetlensin dindarlar kuvvetlensin diye istiyor dedi ki ey amca seni buradan çıkarırsam benim hak peygamber olacağıma inanacak mı. Evet dedi inanacağım kafirler yalancıdır sözünde durmaz vefasızdır. Müşrikler vefasızdır sözünde. Durmazlar. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretleri. Allahu ekber dedi. İki rekat namaz kıldı daha o zaman namaz farz değil ama. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretlerine gece namazı farz o kılıyor namaz gündüz de namaz kılıyor. Hz. Peygamber.
Heva heves atına binmişsin nefsin seni Sohbeti
Efendimiz sıkıldığında daraldığında problem olduğunda ama şükür olarak ama hamt olarak namaz kılıyor. Hz. Peygamber. Efendimiz. Teheccüt namazı ona farz. Tüü kılıyor gece. Ama gündüz de namaz kılıyor. Beytullah’ta da namaz kılıyor. Hz. Peygamber ya namaz medine-i münevvere’de farz oldu orada namaz kılmaya başlamadı. Hz. Peygamber. Efendimiz. Çünkü o namazı kılıyor. O esnada. İki rekat namaz kıldı hemen kuyunun yanında. Allah’a yalvardı dedi ki. Ya. Rabbi yardım et bunun buradan çıkmasına vesile olsun uzattı elini uzattı urgan hap halat değil merdiven değil elini uzattı dedi elimi elini tuttu. Ebu. Cehil. Bismillah tak. Ebu. Cehil dışarıda kuyudan dışarıda dedi ki ey yeğenim dedi. Şu ayı da de ikiye böl gerçekten inanacağım senin peygamber olduğuna dedi. Allah resulü sallallahu aleyhi ve sellem.
Hazretleri. Allahu ekber tekrar namaza durdu. İki rekat namaz kıldı. Allah’a yalvardı. Ya. Rabbi dedi. Onun. İslam olmasını istiyor. Ay ikiye bölündü dedi ki vallahi de billahi de işte senin tam bir büyücü olduğuna inandım. Hidayet eden. Allah hidayet edici. O işte heva hevesine uydun nefsine uydun heva hevesinin peşinde koşuyorsun nefsinin istediği yerlerde koşuyorsun sonra bir de kendi kendine düşünüyorsun. Üstadımız da para yok o yüzden böyle söylüyor değil ben sana hakikati anlatıyorum marka budalası olma ben sana hakikati anlatıyorum şata at şata. Fata gösterişe düşme bu dünya geçici ben sana hakikati anlatıyorum gidip de 50.000 liraya çanta alacağına 50.000 liraya çanta alacağına git fakir fukaraya dağıt yemin ediyorum cenneti satın alırsın sen gidip bilmem kaç liraya ayakkabı alacağına.
git bir fukaranın cebine bir 500 lira koy 1000 lira koy bilmem nerede tatil yapacağına bir fukarayı gözet bir yetimi gözet bir dulu gözet bir fukaranın karnını doyur karnını doyur ne dedi. Musa’ya bir fukaranın karnı doyurursan beni doyurmuş olacaksın dedi bir hastayı ziyaret edersen beni göreceksin yanında dedi bir çıplağı giydirirsin beni giydirmiş olacaksın dedi şimdiki çıplakları bahsetmedi ha yokluktan dolayı. Önceden insanlar giyecek bir bulamaz mı yokluktan giyecek elbise bulamazdı. Önceden insanlar şimdi ne yazık ki öyle değil ama insanlar hamd etmiyorlar şükretmiş ki insanlar hala daha israf peşinde koşuyorlar. Allah muhafaza eylesin. Amin. O yüzden sen bu kafayla. Sen bu diken bahçesinde dolaşırken. Sen habire de diken yerken hurma niyetine. Sen nereden gül kokusu alacaksın sen. Sen.
nereden. Gül bahçelerine gireceksin mümkün değil. Allah muhafaza eylesin.
İlgili Sohbetler
- Nefis yedi başlı ejderha gibidir
- Cenâb-ı Hakk’ın zati sıfatları 4-Muhâlefetün li’l havâdis, 5-Vahdâniyyet, 6-Kıyâ
- Nefsini, heva hevesini, şeytanı, kulağını şeytana dayayanları dinleme 13.05.23 #
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Heva heves atına binmişsin nefsin seni konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Heva heves atına binmişsin nefsin seni sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.