Rüya

Cenâb-ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden vahyettiği gibi mümin kullarına da vahyeder

Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.


Saffat 103 107 İkisi de bu şekilde teslim olduklarında onu tuttu şaka üzerine yatırdı. Biz ona şöyle seslendik. Ey. İbrahim gerçekten rüyayı doğruladım. İşte biz iyileri böyle mükafatlandırır şüphesiz bu apaçık bir kesin. Çetin bir imtihandı ona büyük bir kurbanlık fidye verdik o zaman. Cenâb-ı. Hak ne yaptı. İbrahim’e. Rüya yoluyla direkt vahyetti. Aynı zamanda da kime vahyetti. Yusuf’a e peygamberlere bu manada rüyayla vahyetti mi. Evet son peygamber. Muhammed. Mustafa’ya da vahyetti mi rüyada. Evet. Ebu. Hureyre naklediyor buhari’de. Müslim de diğer hadis imamları da almış. Ama bu lafız da ikisi almış müminin rüyası nübüvvetin 46 bölümden birisidir müminin rüyası ben hadisleri teker alayım. Sonra yorumlayalım yine. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu. Buhari. Müslim. Tirmizi. Ebu. Davud zaman.

Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden Hakkında

yaklaşınca müminin rüyası neredeyse. Yalan söylemeyecek. Esasen müminin rüyası peygamberliğin 46 cüzünden bir cüzdür buhari’nin rivayetinde ilave var ilavesi. Şu peygamberlikten cüz olan yalan olamaz hadis-i. Şerif peygamberlikten cüz olan bir yalan olamaz müminin rüyası haktır bu manada da hadis-i. Şerife göre. Mümin de ne yapmış oldu vahiy almış oldu yine devam ediyoruz. Enes bin malikten. Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu güzel rüya. Salih kişidir. Bu da peygamberliğin 46 parçasından birisidir. Buhari. Müslim. İbn mace. İbn hibban muvatta. Demek ki. Cenâb-ı. Hak bir kuluna vasıtasız vahy ediyor peygamberlerine vasıtasız vahyettiği gibi. Mümin kimselerin de. Rüya üzerinden vahy ediyor ve hadis-i şerifte diyor ki o. Salih insanlar görmüş olduğu rüyalar yalan olamaz. Mesela bir hadis-i şerifte. Hz. Peygamber sallallahu.

aleyhi ve sellem. Hazretleri diyor ki beni rüyada gören. Gerçekte de görür. Bakın bu hadis-i. Şerifi bir kenara. Yazın beni rüyada gören. Gerçekte de görür benim şeklime ve şemalim. Şeytan giremez beni rüyasında gören gerçekte görmüş gibidir. Bu da başka bir hadis-i. Şerif ama benim birinci söylediğim hadis-i. Şerif. Şu beni rüyada gören. Gerçekte de görür şimdi dervişlerin haline laf söyleyenler dervişlerin gerçek dervişlerin ama böyle kal dervişi değil böyle. Derviş olanın halde gördükleri gerçektir o görüntülerin şekline. Şemal girmez ve hadis-i. Şerife göre bu. Cenabı. Hakk’ın vahyi velilerle alakalı. Yunus suresi 61 ve 62’den ki o. Hem dünyada da hem ahirette de onlara müjdeler vardır ayetti kerimesinin iri olan dünyadaki müjdeyle alakalı onların gördükleri rüyalar ve onların göründüğü rüyalar.

Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden Sohbeti

olarak nitelendiriyor. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem o zaman. Cenâb-ı. Hak peygamberlerine son dönem. Hz. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretlerinin ümmetinin. Salih olanlarına. Demek ki rüyada ne yapmış oldu vahy etmiş oldu.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Cenâb ı Hakk peygamberlerine rüya üzerinden sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.