Faiz Riba

Borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın her şey faizdir


Borç verdin oradan bir fazlalık alıyorsan kesin ribadır faizdir bakın çok basit ben damada bin lira verdim damattan. Ben 1100 lira istiyorsam bu ribbadır bu faizdir adına riba de faizle ne dersen borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın her faizdir bunu böyle kimse bilmiyor değil mi tekstilciler biliyor mu bunu bilmiyor. Evet ama onu fiyatlandırsan benim 1000 metre kumaşım 1000 lira bu 800 metre kumaş ne kadar bu da 1000 lira. Tamam. Ben 800 metre kumaş 1000 metre kumaş sana bin liraya sattım 800 metre kumaşı da ben 18000 liradan aldım. Bu riba olmadı bu alışveriş oldu. Çünkü malı sattı karşılığında yine parayla farklı bir mal aldı bu riba değil ama 1000 metre kumaşı gönderdin başka bir cin 800 metre.

Borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın Hakkında

kumaş aldın bu. Riva oldu buraya iyi. Anladınız mı. Evet eksiklik veya fazlalık 1000 metre kumaşı gönderdin karşıdan 1500 metre kumaş aldın değil mi alışveriş olmadı bak değiş tokuş oldu bu hibe oldu.

Borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın Sohbeti

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Borç verdiğin kimseden fazlalık olarak aldığın sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.