Cennet

Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın almıştır

Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.


Hadis-i şerifte. Allah resulü sallallahu aleyhi ve sellem. Hazretleri ne diyordu keşfül hafa geçiyor bu ajin. Ölüm. Gelip çatmadan evvel şehvani ve nefsani hislerinizi terk etmek suretiyle. Bir nevi ölünüz hani buna büyükler bunu kısaltmış bu sözü hani böyle. Hikmet ehli olan kimseler demişler ki kısaca ölmeden önce ölünüz. Demişler bu normal ehli sufinin içerisinde bu söz atasözü gibidir ölmeden önce ölünüz. Aslında hadis-i. Şerifin tam metni. Az önce okuduğum gibidir. Ölüm. Gelip size çatmadan sizi bulmadan şehvani ve nefsi nefsani. Duygularınızı terk etmek suretiyle. Bir nevi ölünüz ve yine. Ali. İmran 157 de yemin olsun ki eğer. Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz. Allah’ın bağışlama ve rahmeti biriktirdiğiniz şeylerden daha hayırlıdır. O zaman o ölüm nasıl olmalı ölmeden önce ölünüz.

hadis-i şerifinin ayet-i kerimesi ne. Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz bakın. Allah yolunda öldürülmek cihada çıkmak ve bir başkası tarafından öldürülmek. Allah yolunda ölürseniz dedi nedir. İşte sen son nefesine kadar. Allah yolunda olur son nefesine kadar farzları vacipleri sünnetleri nafileler dikkat edersen son nefesine kadar. Allah yolunda olmaya direnir. Allah yolunda olur ve. Allah yolunda ölürsen. İşte o zaman da hemen arkasındaki. Ali. İmran 158 geliyor yemin olsun ki eğer ölür veya öldürülürsün mutlaka. Allah’ın huzurunda toplanacaksınız. Allah yolunda. Siz. Eğer ki ölür veya öldürülürsün muhakkak ki nerede unda toplanacaksınız. Allah size lütf edecek ikram edecek insan. İhsan edecek ve. Allah yolunda ölmek insan için ebedi. Allah yolunda olmak ebedi kazançtır ve. Allah yolunda devam ederken o yolda ölmek.

Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin Hakkında

ebedi kazançtır ve. Normalde böyle bir ölüm. Allah yolunda olan bir ölüm dünya ve dünyanın içindekilerden dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır. E normalde bu ayet-i. Kerime benim için çok güzel bir ölçüdür böyle çok şeyi. Cem eder bu ayeti kerime. Tevbe 111 Şüphesiz ki. Allah. Cihat eden müminlerin canlarını ve mallarını. Cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar. Allah yolunda savaşırlar öldürürler ve öldürülürler bu. Allah’ın. Tevrat’ta. İncil’de ve. Kur’an’da olan gerçek vadidir. Allah’tan daha fazla kim ahdine. Vefa gösterir. Öyleyse yaptığınız bu alişer işe sevinin işte büyük. Kurtuluş bunlardır bu kurtuluşa. Erenler kimler yine tövbe 112 kurtuluşa. Erenler 112 Allah yolunda. Cihat edeceksin öldürülecek veya öleceksin öldürülecek veya öleceksin bu. Tövbe 111 cihatla alakalı tövbe 112 bakın buraya dikkat edin.

tövbe 112 bunlar. Bu. Allah yolunda. Normalde kurtuluşa. Erenler kurtuluşa erenleri tarif ediyor. Bunlar günahlardan tövbe edenler. Allah’a ibadet edenler ona hamd edenler. Allah yolunda seyahat edenler rüku edenler secde edenler iyiliği emredip kötülüğü yasaklayanlar ve. Allah’ın koyduğu sınırları koruyanlar dır müminleri müjdele ya öleceksin cihada çıkacaksın öldüreceksin veya öldürülecek kurtuluşa eriyorsun ikinci. Kurtuluş yolu tövbe 112 tövbe 111 ne cihatla alakalı tövbe 111 alakalı öldürülenler veya öldürenler cihada çıkıp öldürenler ve öldürülenler. Filistin’de. Cihat alar ama öldürüyorlar ama öldürülüyorlar ne yaptılar onlar kurtuluşa erdiler ölürse. Şehit. Oldu kurtuluşa erdi öldürdü yine kurtuluşa. Erdi bu ayet-i kerimeleri insanlar dillerini almaya korkarlar. Cihat ayetlerini herkes. Es geçer bunu şuna döndürürler nefisle. Cihat edeceksiniz şimdi. Cihat bitti adam gelecek kafir münafık. Mürtet.

emper senin topraklarını işgal edecek sen diyeceksin ki. Cihat bitti ya şimdi işte böyle. Cihat olmayacak e nefisle. Cihat edeceksin işte. İslam’ı tebliğ edeceksin adam öldürmeye gelmiş seni. Sen ayeti kerimenin o yorumunu nereden buldun kim tefsir etti onu sana heva hevesini tefsir etti kim sana dedi onu sen dünya. Deccal sisteminden korktun dünya. Deccal sisteminden korktuğun için sen ayet-i kerimeyi eğdin büktün. Sen savcının önünde hesap vermekten korktun. Sen eğdin büktün eğdin büktün ayet-i kerimeyi eğip büktü isen. Sen. Allah’ın seçilmiş. Kulu değilsin. Kendi kendine şeyhlik mürşitlik alimlik taslama. Sen. Allah’a yakin olmuş olsaydın ayet-i kerimeyi heva hevesine göre deccali sisteme göre tevil etmezdin ayet-i. Kerime belli. Cihat ayeti ya ölürsün ya öldürürsün. Ölürsen de öldürülürsem de kurtuluşa erersin.

Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin Sohbeti

Bunun normalde başka izah tarzı yok tövbe 111 ayet-i. Kerime açık. Şüphesiz ki. Allah. Cihat eden müminlerin canlarını ve mallarını. Cennet karşılığında satın almıştır. Cihat eden karşında kafir var kafire karşı. Cihat ediyorsun kafire karşı. Cihat ettiğin. Cihat ettiğin noktada sen canını ve malını ne yaptın. Cennet karşılığında satın aldın canını malını feda ettin. Allah yolunda canını feda ettin. Allah yolunda malını feda ettin. İnfak ettin. Cennet karşılığında aldın. Ümmi. Muhammed’in bundan uzaklaştığı kaçtığı ortada yorumlayacak diye. Korkuyorlar buna. Neden böyle söylüyorum. Bir. Gazetede köşe yazısı okudum hani böyle işte hamas’ı. Orada işte böyle. Cihat bitti böyle olmaması lazım. Bunu nereden çıkardılar şimdi. Cihat böyle değil diye bir köşe yazısı yazmış birisi kim yazdırdı sana o köşe yazısını nefsin yazdırdı.

heva heves yazdırdı veyahut da. Telefon açtılar seni izleyen çok sen böyle bir yaz diye yarın öbür gün. Yunanistan’ı yarın öbür gün amerika’sı ingilteresi bu ülkeyi işgal etmeye kalkarsa. Sen aynı şeyi mi söyleyeceksin aynı şeyi söyleyeceksin gemisini kapan gelmiş uçağını kapan gelmiş. Türkiye’nin dört tarafını doldurmuşlar her taraf uçak gemileriyle filolar la. Uçak filoları yla gemi filoları la dolu. Yunanistan’ın etrafı dolu. Akdeniz dolu doğuda. PKK ypk adı altında. Amerika’nın. Uşakları orada daha dün 12 tane şehit verdik. Ondan sonra köşe yazısı yaz böyle. Cihat kalmadı de ne yapacaksın işgale. Boyun mu eğeceksin edepsiz şerefsiz südü bozuk bir de bunu. İslam adına söylüyorsun. Satılmış müşriğin tekisin bu ülke insanını emperyalistlere karşı. Cihat şuurundan uzaklaştıran her kim ise. Evet onun.

İslam’la bağı yoktur bu böyle hani öyle. İçtihat etti denecek nokta değildir. Bunlar. Allah’ın farzları içtihatla değişmez farz farzdır müteşabihler üzerinde oyna kalbin bozuk zaten müteşabih le oyna. Sen. Allah’ın. Cihat ayetlerini. Yok edemez hiç kimse. Cihat eden müminler canlarını ve mallarını. Ne yaptılar. Cennet karşılığında verdiler. Allah’a cihadın. Çünkü bir can vardır bir de mal vardır cihatta mal nedir. Sen cihat etmek için silahlanmak zorundasın. Cihat etmek için silaha ihtiyacın var mermiye ihtiyacın var tanka tüfeğe uçağa ihtiyacım var. Mal bu. Evet ekonomik tarafı var ah.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Şüphesiz ki Allah cihad eden müminlerin sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.