Cennet

Dil insanı ya cennete götürür ya da cehenneme götürür hidayetten uzaklaştırır 25.03.23

Dil insanı ya cennete götürür ya konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Dil insanı ya cennete götürür ya hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.

Dil insanı ya cennete götürür ya Hakkında


Anladığını anlatan. Ne dil bakın gördüğünü idrak edip akılla anlattıran. Ne dil duyduğunu akıl üzerinden idrak ettirip akıl üzerine idrak ediyor ve bu duyduğunu aktarttıran aktaran. Ne dil bu kadar önemli. Ama bu din. Sonuçta ya. Kalbe bağlı ya da akraba bağlı sonuç hitap itibariyle akıl. Eğer kalpten beslenirse kalpten beslenmiş olduğu ilmi dile döküp anlattı ya da nefisten beslendi nefisten beslenince yine. Akıl onu dile döndürüp aktardı işte dil. O yüzden ya. Allah’ın emirlerini yerine getirip sünnet seneye. Tabi olur doğru söz söyledi ya da. Kur’an ve sünnete tabi olmayıp doğru sözün zıt anlamı yanlış söz yanlış kelimeler cümleler ya da yanlış söyledi ama burada. Eğer ki bir kimse. Allah’tan korkar. Allah’ın hukuku içerisinde durur. Kur’an ve. Sünnet dairesinde.

Dil insanı ya cennete götürür ya Sohbeti

konuşursa o doğru sözlü oldu eğer. Allah’tan korkmaz. Kur’an sünnet dairesinde kalmaz da. Hani az önce pirin dediği gibi manasız bir şekilde konuştu. Bu sefer onun konuştuğu yangın çıkardı dil onu cehenneme sürükledi bakın dil onu cehenneme sürükledi dil ya onu cennete sürükledi sıratı müstakime götürdü dil ya da onu cehenneme götürdü. Allah muhafaza eylesin hidayetten uzaklaştı.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Dil insanı ya cennete götürür ya konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Dil insanı ya cennete götürür ya sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.