Dervişlik, Sufilik

Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek

Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.

Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek Hakkında

https://www.youtube.com/watch?v=k

Bakın bir veliye edepsizlik ettiğinde senin gönlüne diken girer ayağına değil o gönlündeki dikeni çıkaramazsın bir müfrit olarak çıkaramazsın bunlar böyle bende şeydir tecrübedir onu çıkaramazsın bir mürit onu çıkaramaz ben şeyh efendi zamanında çıkarabilen görmedim bak. Şeyh efendinin zamanında çıkarabilen görmedim ben bunları gördüğüm için. Allah rahmet eylesin derdim ki kime muhalefet ediyorsan et şeyhine etme. Kimle aran bozuluyorsa bozulsun şeyhin aran bozulmasın kime. Koçluk yapıyorsan yap. Koç vuruyorsun ya şeyhin önüne gittin mi. İsmail ol boynunu zat p ki nerenden kesiyorsa kes nerenden kesiyorsa kes yoksa o diken ayakta değildir gönüldedir o. Hz. Pir bunu ehli. Sufi için söylememiş bunu ehli. Sufi olmayan kimseler için demiş ayağınızda diken var o ayağınızda dikenle. Gözünüz açılmaz. Siz o gül bahçesini.

Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek Sohbeti

göremezsiniz görseniz dahi katılamazsınız neden ayağınızda. Diken var sakın ayaktaki dikeni çıkarmak kolaydır ayaktaki dikeni çıkarmak kolaydır. Hiçbir bilmiyorsan ehline gidersin dersin ki benim ayağımdaki diken nerede olduğunu da bilmiyorum şu ayağımdaki dikeni çıkarı ver dersin. O ayağındaki dikini çıkarır senin. Gönül dikenini çıkarmak için bir gönül eri gerek. Gönül dikenini çıkarmak için bir gönül dostu gerek eğer. Gönülde. Bir diken var ise yandı keten. Ela altı da üstü de yandı. Çünkü sen. Allah’la. Savaş halindesin. Allah muhafaza eylesin. Amin. Cenâb-ı. Hak bir faizciler için böyle der onları. Allah düşmanı olarak tayin eder. Müslümanın müslümandan faiz alırsa. Mümin müminden. Müslüman müslümandan faiz alırsa. Allah’a savaş açmıştır o kimdir başka bir de hani çok özür dilerim. Erkeksen kadınlığı. Özenen kadınsa erkekliği.

özenip ameliyat meliy ettirenler onlar. Allah’la düşmandır lanetlik iştir onlar. Allah’la savaşır. Bir de velilere savaş açanlar. Allah’a açmışlardır ve bunların mağlubiyetleri mutlaktır. Allah muhafaza eylesin. Amin. O yüzden hasan-ı. Basri güzel bir söylemiş bir kimse gerçek anlamda. Allah’a sığınır ve bunu kalp huzuruyla yerine getirirse. Allah onunla şeytan arasında 300.000 perde oluşturur engel meydana getirir o zaman ihlasla kulluk edeceğiz ihlasla. Hayatımıza devam edeceğiz ki rabbim gönlümüze bir diken oluşmasını önelin. Amin.

İlgili Sohbetler

Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Gönüldeki dikeni çıkarmak için bir gönül eri gerek sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.