Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Şehir ve köye sahip olan cisimlerin padişahıdır. Gönül sahibi ise gönüllerinizin sultanıdır. Demek ki şehir ve köye sahip adam zengin. Hani ayeti kerime. Ali. İmran ayet 14 kadınlara oğullara kantar altın ve gümüşlere besili atlara hayvanlara ve ekinlere karşı duyulan aşırı istek insanlara süslü gösterildi. Oysa. Bunlar sadece dünya hayatının geçici malıdır varılacak güzel yer ise. Allah katındadır. O zaman sen böyle ev sahibi oldun mülk sahibi oldun kendince apartman sahibi oldun işte tarla takla köy sahibi oldun kendince kendini padişah gibi görüyorsun kendini üstün görüyorsun. Yüce görüyorsun işte fabrikan var tezgahların var iş yerin var. Çok akıllısın sen dünyaya sahip çıkmışsın ya dünyaya sahip. Çıkmışsın. Sen dünyevi olarak belli bir noktaya gelmişsin onunla gururlanıyorsun kibirleniyorsun büyüklük taslıyorsun akıllılık taslıyorsun.
Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa Hakkında
kendince. Ken. Senden başka bilen yok senden başka eden yok. Sen artık böyle kendini firavunlaştırıyorsun. Günden güne. Günden güne nemrutlaştırıyorsun. Günden güne. Sen rahat o zaman üçü de sende oturmaya başlıyor güç kendince para ve makam bu sende yerleşiyor artık sen güce bak dünyevi güce makama paraya sahip olunca kendince diyorsun ki ya bu küçük dağları ben yarattım benim sözüm geçer her yerde diye düşünüyorsun ve cenab-ı hakkın sana verdiği kadın oğul mallık para pul güç sana bahşetmiş olduğu her senin için. Allah muhafaza eylesin. Cehennem sebebi oluyor bakın bunlar. Bunlar hayra kullanılırsa. Allah yolunu kullanılırsa. O zaman o kimsede bu cennet yolu cennet kapısı cennetlik amel oluyor. İslam zenginliğe karşı değil zenginliği. Allah yolunda kullanacaksın. İslam erkek evlat vermiş.
kız evlat vermiş buna karşı değil evlatlar. İslam yolunda olacak öyle yetiştireceksin. Senin oğlun senin kızın. Allah yolunda olacak. Allah yolunda olması için mücadele edeceksin gayret edeceksin sorumlusun bundan. Eğer bu gayreti bu mücadeleyi vermezsen evlat senin için cehennem ateşi oldu evinde cehennem ateşi büyütüyorsun anneler babalar çocuklarınızı. Kur’an ve. Sünnet üzerine eğitmeye ve yetiştirmeye çalışın. Eğer. Göz göre bile onları. Kur’an ve sünnetten uzaklaştığını gördüğünüz halde onlara nasihat etmiyorsanız onları. Kur’an ve. Sünnet dairesinde yetiştirmeye çalışmıyorsanız evlerinizde. Cehennem topu besliyorsunuz erkekler eşlerinizi. Kur’an ve. Sünnet dairesinde. Yaşatmaya gayret edin nasihat ederek yumuşak tatlı. Eğer onların. Kuran ve sünnet dairesinde yaşamalarına vesile olmaz bu konuda. Kur’an ve sünneti yaşamamalarına göz yumarsanız evinizde. Cehennem topu büyütüyorsunuz yaşatıyorsunuz mal. Allah ve. Resulü.
Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa Sohbeti
İslam zenginliğe karşı değil. Eğer sen o zenginlikle etrafa hava atayım etrafı başka altında alayım zulmedeyim eğer insanlara büyüklük taslayım. Daha da zengin olayım daha da güç sahibi olayım daha fazla insanları ezeyim daha fazla insanları sömüreyim diye düşünüyorsan o mal senin için. Cehennem topu oldu cebinde. Cehennem topu yaşatıyorsun cebinde. Cehennem topu taşıyorsun sen o malın zekatını bir. Tamam hesaplayıp vermiyorsan ve o maldan yiyorsan. Sen cehennem ateşi yiyorsun farkında değilsin koruyorsun cehennem koruyuyorsun. Allah sana o malı verdi. Allah yolunda harcayasın diye zekatını bir. Tamam veresin fakir fukaranın hakkını ayırırsın fakir fukaranın hakkını dağıtasın diye benimle beraber mi kazandılar otur küskah. Zalim kafir adam zekatın farziyetine inanmıyor çünkü kafir. Cehennem odunu topluyor kendine burada tabi besili atlar diyor.
ya ne. Sen arabanı hava atmak için aldıysan sen arabanın. Allah yolunda koşmuyorsan. Senin araban. Allah yoluna hizmet etmiyorsa. Sen. Cehennem atına bindin farkında değilsin. Cehennem atına bindin.
İlgili Sohbetler
- Cehennemden kurtulmak mı istiyorsun ? #Tasavvuf #Zikir #Sufi #mustafaözbağ #Dhikr #Sufism #Derviş
- Dil insanı ya cennete götürür ya da cehenneme götürür hidayetten uzaklaştırır 25.03.23
- Şöhretinizi, makam ve mevkinizi kendi nefsiniz için kullanıyorsanız cehennemliksiniz 21.01.23 #Hu
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Allah’ın verdiği nimetler Allah yolunda kullanılırsa sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.