Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır konusunda Mustafa Özbağ Efendi sohbeti. Bu yazıda Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır hakkında tasavvuf perspektifinden önemli bilgiler ve değerlendirmeler bulacaksınız.
Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır Hakkında
Can ormanındaki avcılıkta doğan ol. Cihan güneşi gidip canla oyna. Bu dünya dediğiniz nefis de heva hevesle doludur. Bu dünya dediğiniz karanlıkla doludur. Bu dünya ancak ve ancak senin gönlünün aydınlanmasıyla aydınlanır. Ve bu vücut karanlıktan ibarettir. Bu vücudu aydınlatacak olan senin kalbine gelen tecelliyattır. O yüzden vücut da karanlıktan ibaret bir metadır. Öyle olunca sufi bu can ormanında, bu karanlığın içerisinde doğan gibi avcı olmalı. Neyle? Nasıl oynamalı? Güneşle oynamalı. Güneşin diyor ne diyor? Cihanın güneşi gidip canla oyna. Git onunla oyna. Ona yaklaş. Cihan güneşi. Allah’tır. Sen bu nefis karanlığından kurtul. Bu dünya karanlığından kurtul. Bu heva heves karanlığından kurtul. Bu vesvese karanlığından kurtul. Bu aşksızlık karanlığından kurtul. Bu sevgisiz karanlığından kurtul. Bu mal sevgisi karanlığından kurtul. Bütün.
Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır Sohbeti
seni. Allah’a yönelmeni engelleyen her karanlıktır. Bu karanlıklardan kurtul. Ona yaklaş. Onunla yan. Onda var ol. Onda yok ol. Her nefes ve bu hale gelince o zaman sende söz bitecek. Bu hale gelince sende dedikodu bitecek. Bu hale gelince sende heva heves de bitecek. Sen aşta fani olursan karanlıktan aydınlığa çıkacaksın. Aşkta ilahi aşk. Benim buradaki aşktan kastım. Allah’tır. Sen onda fena olursan o zaman normalde bütün bir şekilde kemale erenlerden olacaksın. Allah cümlemizi onlardan eylesin.
İlgili Sohbetler
- Bir takım sufiler vardır kendilerini Allah’a aşık olmuş gibi gösterip akıl almaz
- Aşk ehli olan pir seviyesindeki mürşid-i kamil zatların makamlarının sonu yoktur
- Aşık, okyanustaki inci gibidir 7.1.23 #mustafaözbağ #tasavvufvakfı #H
Tasavvuf hakkında daha fazla bilgi için Tasavvuf – Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır konulu bu sohbet Mustafa Özbağ Efendi tarafından gerçekleştirilmiştir. Daha fazla Allah’a yönelmeni engelleyen her şey karanlıktır sohbeti için sitemizi takip edebilirsiniz.